Ga naar inhoud
4Dearbelovedfriend_cinematography_Abiola_Semiu_Peter.jpg

Dear beloved friend,

Regie: Dries Verhoeven, Kininso Koncepts
Live vanuit Nollywood, hét epicentrum van de Afrikaanse filmindustrie, treden Nigeriaanse performers in contact met Europees theaterpubliek. Wij kijken naar hen, maar hoe kijken zij naar ons - en wij naar onszelf?
Studio Dries Verhoeven en Kininso Koncepts bundelen hun krachten in een live gestreamde performance over de verhouding tussen Afrika en het mondiale Noorden. In een filmstudio aan het strand van Lagos ontleden ze de archetypische beelden van Afrika, zoals die in westerse media voorbij ko­men: groeiende vluchtelingenstromen, wanhopige slachtoffers, maar ook internetzwendelaars en zwarte lustobjecten. Europese theaterbezoekers volgen de ongemakkelijke presentatie recht­streeks, via een snelle internetverbinding. Al snel draait de kijkrichting om; met een traag bewegende webcam onderzoeken de Nigeri­aanse performers het publiek en maken ze de afstand tussen beide werelden kleiner.

Onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Lees hier alles over Storyspace.
Titel: Dear beloved friend,
Jaar: 2023
Soort: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur

Gouden Kalf winnaar

Beste Digitale Cultuurproductie (2023)
Dries Verhoeven
Beste Digitale Cultuurproductie (2023)
Kininso Koncepts

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.