Ga naar inhoud
Stills

Dead & Beautiful

Regie: David Verbeek
Psychologische thriller waarin jonge, steenrijke vrienden uit een futuristische Aziatische metropool op zoek gaan naar spanning. Ze gaan een gedragsexperiment aan dat helemaal uit de hand loopt.
Voor Lulu en haar vrienden ligt de wereld aan hun voeten. Ze zijn jong, beeldschoon en extreem rijk, kunnen alles krijgen en alles doen. Het leven is één groot feest, maar toch knaagt het. In hun zucht naar spanning besluit de vriendengroep aan een sjamanistisch ritueel deel te nemen. Het loopt gigantisch uit de hand en ze worden wakker met een angstaanjagende metamorfose… Maar het duurt niet lang voordat ze deze verandering als een kans gaan zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Titel: Dead & Beautiful
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2021)
Elsje de Bruijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills