Ga naar inhoud
Still

De zaak Menten

Regie: Tim Oliehoek
Op ware gebeurtenissen gestoeld historisch drama over hoe journalist Hans Knoop persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten.
Op ware gebeurtenissen gestoeld historisch drama over hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan de Telegraaf gelieerde weekblad Accent, persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Een artikel over de verkoop van Mentens kunstverzameling en een Israëlische lezer met bijzondere kennis brengt het balletje aan het rollen: Menten was tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk voor diverse moorden. Maar de steenrijke, machtige Menten laat zich niet zomaar grijpen.
Titel: De zaak Menten
Jaar: 2016
Duur : 47 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2017)
Tim Oliehoek

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2017)
Guy Clemens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still