Op ware gebeurtenissen gestoeld historisch drama over hoe jour­nalist Hans Knoop persoon­lijk betrokken raakt bij de jacht op de nog niet vero­ordeelde oorlogsmis­dadiger Pieter Menten.
Op ware gebeurtenissen gestoeld historisch drama over hoe jour­nalist Hans Knoop, hoof­dredac­teur van het aan de Telegraaf gelieerde week­blad Accent, persoon­lijk betrokken raakt bij de jacht op de nog niet vero­ordeelde oorlogsmis­dadiger Pieter Menten. Een artikel over de verkoop van Mentens kunstverza­meling en een Israëlische lezer met bijzon­dere kennis brengt het balletje aan het rollen: Menten was tijdens de Tweede Werel­doorlog verant­wo­ordelijk voor diverse moorden. Maar de steen­rijke, machtige Menten laat zich niet zomaar grijpen.

Titel: De zaak Menten
Jaar: 2016
Duur : 47 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2017

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2017)
Tim Oliehoek

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2017)
Guy Clemens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01