Gruwelijke roofmoorden zijn aanleiding voor een juridisch steekspel, dat op het scherpst van de snede wordt uitgevochten. Is levenslang nog een optie in de huidige rechtsorde? Uniek inkijkje, dicht op de daders, in een geruchtmakende zaak.
In november 2012 wordt in een greppel op de Drentse hei het lichaam van een wandelaar gevonden. Hij is met drie schoten om het leven gebracht. In juli 2013 wordt een gepensioneerd echtpaar in hun woning in Exloo gewurgd. Op 15 maart 2018 veroordeelt het gerechtshof in Leeuwarden de broers Marcos en Admilson R. tot levenslang. Maar is dat niet in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens? De filmmakers volgden het strafproces en kregen unieke toegang tot alle partijen: de advocaten, het Openbaar Ministerie, de rechercheurs en ook de verdachten zelf.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
CEM Media
Omroep
KRO-NCRV

Titel: De zaak gebroeders R.
Jaar: 2018
Duur : 1 uur
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

PolitiekMisdaadMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.