Deels geënsceneerde documentaire waarin de 52-jarige communist Theo van Hoesel - een gefingeerd personage - naar Cuba gaat om Fidel Castro te ontmoeten. Doel van zijn reis is om het zweet van de Cubaanse leider aan zijn verzameling lichaamsvocht toe te voegen.
Eindexamenfilm is een deels geënsceneerde documentaire waarin de 52-jarige communist Theo van Hoesel - een gefingeerd personage - naar Cuba gaat om Fidel Castro te ontmoeten. Doel van zijn reis is het zweet van de Cubaanse leider aan zijn verzameling lichaamsvocht toe te voegen. In 1997 bekroond met twee Gouden Kalveren, een voor Beste Korte Documentaire en een voor Beste Acteur (Jaap van Donselaar).

Credits

Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie

Titel: De tranen van Castro
Jaar: 1997
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1997)
Jaap van Donselaar
Beste Korte Documentaire (1997)
Merlijn Passier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01