Ga naar inhoud
Korte film waarin een jongetje zijn magische stuiter ziet wegrollen en in de grote-mensen-wereld terechtkomt. Op zijn step volgt hij iedereen die hem in handen krijgt.
Korte veelbekroonde film waarin een jongetje zijn magische stuiter ziet wegrollen en in de grote-mensen-wereld terechtkomt. Op zijn step volgt hij iedereen die het kleinood in handen krijgt: de voerman, de treinconducteur en de generaal op inspectie, die de stuiter achteloos in een kanon gooit dat afgeschoten wordt. Geen snelle trein, geen bataljon soldaten kan het jongetje tegenhouden: de stuiter zal weer van hem zijn.

Titel: De stuiter
Jaar: 1971
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: In The Picture: Nico Crama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.