Ga naar inhoud
Documentaire over een gloeiend heet hangijzer in de hedendaagse wereldpolitiek: een kunstcollectie uit lang verdwenen beschavingen wordt inzet van een grimmige machtsstrijd tussen Rusland en Oekraïne, met Nederland als scheidsrechter.

De reizende tentoonstelling ‘De Krim – Goud en Geheimen van de Zwarte Zee’ ligt gegijzeld in de kelders van het Allard Pierson Museum in Amsterdam: sinds Poetins annexatie van de Krim is de kunstcollectie stateloos geworden. De schatten die ooit op het schiereiland werden opgegraven, zijn nu speelbal geworden in een grimmige machtsstrijd tussen musea op de Krim en de regering in Oekraïne. Beide partijen claimen de archeologische verzameling als wortels van de eigen identiteit. Nederland wordt ongewild scheidsrechter.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Muziek
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: De Schatten van de Krim
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills