Pro- en anti-Stalinisten vechten het uit in deze onderzoekende documentaire over de blijvende aantrekkingskracht van Stalins communisme op de hedendaagse Russische bevolking.
Is Stalin een held die de Sovjet-Unie naar de overwinning heeft geleid? Of kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor de miljoenen slachtoffers die onder zijn regime zijn gevallen? Meer dan vijftig jaar na de dood van Jozef Stalin, zijn de inwoners van het huidige Rusland nog diep verdeeld over de herinneringen uit het verleden. Filmmaker Jessica Gorter laat zowel voorstanders als critici van Stalin aan het woord, om aan te tonen hoe ontevredenheid over het heden nostalgie kan opwekken voor zelfs de meest traumatische momenten uit het verleden.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf

Titel: De rode ziel
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GeschiedenisMaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.