Ga naar inhoud
Speelfilm die zich afspeelt in een Utrechtse cafetaria anno 1962. De bezoekers willen 'groots en meeslepend' leven, maar de werkelijkheid is minder opwindend.
Met muziek gelardeerde speelfilm naar Herman van Veens theaterproductie Jukebox 2008, volgt gedurende het weekend van 4 en 5 augustus 1962 een aantal jongeren in een cafetaria in een Utrechtse volksbuurt. Hoofdpersoon Evert brengt na een jaar afwezigheid een bezoek aan zijn vrienden in de snackbar. Strak in het pak en in het bezit van een dure camera - hij is nu fotograaf - ontmoet hij de eigenaresse Greet, die inmiddels met een Amerikaan gaat, de intellectueel Adje en Truus die bereid is te poseren. Evert pretendeert dat het hem voor de wind gaat.

Titel: De pretenders
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1985

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still