Ga naar inhoud
EDIHLVEV_STILL_01.png

De Ontmoeting - Een dag in het leven van een vrouwfiguur

Regie: Ilke Paddenburg
Acteur Ilke Paddenburg maakt haar regiedebuut met deze korte film over een vrouwelijk naaktportret. Tijdens de tocht naar een expositie valt het ten prooi aan de lompe, masculiene buitenwereld.
Een groot, geschilderd, naakt vrouwfiguur wordt vervoerd vanuit het atelier naar een museum voor moderne kunst. Daar wordt het tentoongesteld tijdens de expositie Women in Art. We volgen het vrouwfiguur op haar reis door de buitenwereld met al z’n banaliteiten en lawaai. Mannen kijken verlekkerd naar het portret, maar wie ziet haar echt? De film is een speelse metafoor voor hoe het patriarchaat nog altijd in onze maatschappij verweven zit – in een handvol kleine momenten op een doodgewone dag.

Credits

Creative producer
Production Design
Kostuumontwerp
Poster Een dag in het leven van een vrouwenfiguur.jpg
Titel: De Ontmoeting - Een dag in het leven van een vrouwfiguur
Jaar: 2023
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Debuutcompetitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

EDIHLVEV_STILL_03.png
EDIHLVEV_STILL_04.png
EDIHLVEV_STILL_01.png