Ga naar inhoud

Een kleine leugen heeft grote gevolgen voor de tienjarige Reina, die uit schaamte voor haar thuissituatie beweert dat haar opa een kinderlokker is. Kan ze die leugen nog ongedaan maken?

Reina speelt na sluitingstijd met Mees samen op het schoolplein. Ze is de tijd vergeten en schrikt als haar opa opeens op het schoolplein staat met zijn Canta. Mees weet niet dat Reina tijdelijk bij haar opa en oma woont en dat zij, in plaats van Reina’s ouders, meegaan naar de ouderavond. Uit schaamte verzint Reina een leugen om haar opa’s identiteit voor Mees te verbergen. Niet wetende dat als later die avond deze leugen uitkomt, haar schaamte alleen maar zal groeien.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Poster De Ouderavond.png

Titel: De Ontmoeting - De ouderavond
Jaar: 2023
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.