Ga naar inhoud
Still

De nieuwe Lola's - Julie & Herman

Regie: Kate Brown
Browns debuutfilm vertelt het verhaal van de puberende Julie en cynische geschiedenisleraar Herman die elkaar het leven zuur maken. Als de pesterijen uit de hand lopen heeft dit vergaande gevolgen.
Deel uit de reeks De nieuwe Lola's, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. Kate Browns debuutfilm vertelt het verhaal van de vijftienjarige puberende Julie. Julie praat liever met haar beste vriendin over jongens en sex dan dat ze haar tijd verdoet met een geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog. Dit tot grote ergernis van haar geschiedenisleraar meneer Van der Putten, een onvriendelijke, strenge en cynische man die zijn `domste' leerling Julie niet kan uitstaan en alles aangrijpt om haar klassikaal voor schut te zetten. Op een dag lopen die pesterijen zo uit de hand dat voor Julie de maat vol is. Ze zint op wraak en volgt Van der Putten naar zijn huis. 's Avonds bespiedt ze hem in zijn woning en doet een bizarre ontdekking waardoor ze steeds meer geïntrigeerd raakt door deze alleenstaande man. Ze maakt hem slachtoffer van een provocerend en intimiderend spel dat vergaande gevolgen zal hebben.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV
Titel: De nieuwe Lola's - Julie & Herman
Jaar: 2003
Duur : 51 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still