Ga naar inhoud
De Man uit Rome 1.jpg

De Man uit Rome

Regie: Jaap van Heusden
De komst van de sceptische priester Filippo, die van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp afreist om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, zorgt voor onrust in de getraumatiseerde gemeenschap.

In een tijd waarin nepnieuws en leugens het weefsel van onze samenleving ondermijnen, wordt de sceptische priester Filippo door het Vaticaan op pad gestuurd om een vermeend wonder te onderzoeken. Een video van een huilend Mariabeeld ging viral. Filippo, berucht vanwege het ontkrachten van vermeende wonderen, komt naar een Limburgse grensgemeenschap die lijdt onder een collectief trauma. Naarmate Filippo dichter bij een oplossing van de zaak komt, raakt hij verder verstrikt in het verdriet van het dorp.

Titel: De Man uit Rome
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2023)
Minco Eggersman

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2023)
Marco Vermaas
Beste Montage (2023)
Jasper Quispel, NCE
Beste Production Design (2023)
Jorien Sont

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

De Man uit Rome 3.jpg
De Man uit Rome 5.jpg
Poster De Man uit Rome.jpg