Ga naar inhoud
Een begrafenisondernemer zit zonder werk na de komst van een nieuw ziekenhuis. Als hij per ongeluk een bejaarde doodrijdt, neemt zijn pijnlijke leven een positieve wending. Absurdistisch drama.
Absurdistisch drama over de wat kleurloze begrafenisondernemer Gerald. Hij zit bijna zonder werk na de komst van een nieuw ziekenhuis dat het aantal doden in zijn slaperige Groningse dorpje aanzienlijk heeft doen afnemen. Zijn enige hobby is trombone spelen in de plaatselijke fanfare. De irritante dirigent, die hem steevast met de verkeerde naam aanspreekt, wil echter dat hij daarmee stopt. Als Gerald per ongeluk een van de vele bejaarden aanrijdt en wordt betrapt door de dirigent, neemt zijn inderdaad lullige leven onverwacht een positieve wending.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Het Filmloket

Titel: De lullige levensloop van een saaie man
Jaar: 2015
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Panorama, Top 10 Festivallieveling
Editie: NFF 2015

DramaMisdaadHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.