Ga naar inhoud
Interactive_still_3.png

De Jurk en het Scheepswrak

Regie: Arnold van Bruggen
In deze interactieve webgame word je omringd door snelstromend water, wegvluchtende krabbetjes en duikers, op weg naar het Palmhoutwrak in de Waddenzee en haar verborgen schatten.

De Jurk en Het Scheepswrak vertelt het verhaal van een unieke vondst uit het Palmhoutwrak voor de kust van Texel. De daar illegaal opge­doken jurk uit de 17e eeuw was een wereldwijde sensatie. In deze interactieve webgame (onderdeel van het multimediale project dat ook bestaat uit een documentaireserie en podcastreeks) zwem je door eenvoudigweg te scrollen mee als bezoeker met de duikers van Duikclub Texel. Zo ontdek je verloren historische schatten, verstopt achter masten of onder het zand. Een audiovisuele reis waarin muziek, geluid, 3D-beelden en verhalen een unieke ervaring leveren: de toegang tot een verborgen onderzees rijksmonument.

Onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Lees hier alles over Storyspace.

Credits

Conceptontwikkeling
Animatie
Interface en interaction design
Titel: De Jurk en het Scheepswrak
Jaar: 2023
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.