Microscopisch onderzoek naar manipulatie en het ontstaan van relaties binnen scheve machtsverhoudingen, die op scherp komen te staan tijdens het maken van een theaterstuk. Dat komt ook door de privégeschiedenissen van de betrokkenen.

Op verzoek van filmmaker Judith de Leeuw regisseert Ruut Weissman, prominent theatermaker en voormalig theaterdocent en -directeur, een solovoorstelling over de machtsrelatie tussen een docent en een leerling; een regisseur en een actrice. In de voorstelling vertolkt Harriët Stroet een vrouw die door haar docent een relatie in wordt gelokt en daardoor beschadigd raakt. De documentaire toont hoe de onderlinge verhoudingen tussen de betrokkenen tijdens de repetities op scherp komen te staan, en hoe de gebeurtenissen op het podium en daarbuiten door elkaar heen lopen. Een film over regisseren, manipuleren, creëren, kwetsen en gekwetst worden.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
9 Stories
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: De Hoofdpersoon
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills