Ga naar inhoud
Still

De Grote Zwaen

Regie: Max Porcelijn
Zwart-humoristische misdaadfilm over een Amsterdamse schrijver met matig succes en grootse pretenties, die het mikpunt wordt van een klopjacht vanwege een gestolen tas met geld op een plaats delict.
Zwart-humoristische misdaadfilm over een Amsterdamse schrijver met matig succes en grootse pretenties, die het mikpunt wordt van een klopjacht. Het is eind jaren negentig en Gerard F. Zwaen zit in een lastig parket. Hij ligt in een scheiding, zijn laatste boek wordt niet serieus genomen en hij heeft grote geldproblemen. Aan de financiële nood komt op slag een einde als Zwaen een tas met geld aantreft op de plek waar zijn brave boekhouder koelbloedig is omgebracht. Hij steelt de tas. Eén zorg minder, maar al snel heeft de schrijver drie kleurrijke heren op de hielen: een Rijksrechercheur, een hasj-importeur en een corrupte FIOD-rechercheur.
Titel: De Grote Zwaen
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Panorama HumorDramaMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2016)
Genaro Rosato
Beste Actrice (2016)
Anniek Pheifer
Beste Muziek (2016)
Erik-Jan Grob
Beste Montage (2016)
Marc Bechtold
Beste Regie (2016)
Max Porcelijn
Beste Scenario (2016)
Max Porcelijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.