Ga naar inhoud
Still

De grote stad

Regie: Nova van Dijk
Absurdistische fantasie over de angst voor het sodom en gomorra van de grote stad. Een bedeesde student krijgt in zijn huurkamertje last van een hoerenplaag.
Dat de grote stad in de ogen van nieuwkomers uit de provincie een poel van verderf is krijgt in deze droogkomische farce een onverwacht absurdistische uitwerking. Een bedeesde student ontdekt achter het bruine fineer van zijn schamele huurkamer een nest hoeren. 's Nachts komen ze tevoorschijn. Ze ritselen als muizen en fluisteren obscene woordjes. Het plaatsen van een val gaat de student echter te ver. Hij schaft zich een bijpassend huisdier aan.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
LEV Pictures
Titel: De grote stad
Jaar: 2010
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.