Ga naar inhoud
Zelfs hartje zomer weet deze hilarische hybride van stop-motion animatie en liveaction-musical over het kerstfeest nog harten te doen smelten, mede dankzij een memorabele bijrol van Lee Towers.
Het is kerst en dat vraagt volgens Hummimummi om een kerstspecial met livemuziek, witte sneeuw en... Lee Towers. Techneut Spootje belooft te helpen met een zelfgeknutselde sneeuwmachine. De enige die ontbreekt is Oessiepoesie, Hummi’s geliefde overbuurvrouw die worstelt met hevig liefdesverdriet. Zij vindt een witte kerst ook nog eens je reinste racisme. Daarom besluit ze haar eigen kerstspecial te organiseren. Als het even kan óók met Lee Towers. Zo worden op de feestdag van saamhorigheid twee overburen concurrenten in een wedstrijd om de meest fabuleuze kerstspecial, met hulp van Douwe Bob, Akwasi, Shirma Rouse en De Likt.

Titel: De grote Hummimummi kerstspecial
Jaar: 2017
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

DramaMuziekHumorAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.