Besturen wij onze mobiele devices, of besturen zij ons? Ga op zoek naar antwoorden in deze interactieve installatie met gesprekken met wetenschappers, educatieve workshops én een set Instagram-filters.

Met welke mobiele apparaten lopen we de komende tien jaar over straat, en hoe gaan we ermee om? Of eigenlijk: hoe gaan die apparaten met ons om? Wat geven we uit handen en waarin houden we zelf de regie? De Futurotheek bespreekt deze vragen in een interactieve installatie waar telkens één persoon tegelijk naar binnen kan. Een onderzoek naar controle en agency in relatie tot de technologieën die we dagelijks gebruiken en zo onlosmakelijk verbonden zijn met ons leven en functioneren.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien. Voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Dit werk is vrij toegankelijk.

Credits

Productiebedrijf
SNDRV
LeoLoves

Titel: De Futurotheek
Jaar: 2020
Duur : 8 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2020

DramaMaatschappijWetenschapAbsurdismeGender & identiteitExperimenteelKunst & CultuurAnimatieMedia

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01