Dramaserie over de machtsstrijd tussen drie hoofd­per­sonen van een progressieve partij die staat voor open­heid in de poli­tiek. Iedere aflev­ering sluit aan bij de actu­aliteit van de week van uitzending.
Poli­tieke dramaserie over de fractie van de VPN, een vrijge­vochten progressieve partij die staat voor open­heid in de poli­tiek. De charis­ma­tische parti­jleider Jan Leusingh heeft hoofd­per­soon Tim Snel, een jong en aanstor­mend Kamerlid, overge­haald om over te stappen naar de VPN. Zijn komst vormt een bedreiging voor frac­tieleider Marise Collee en er ontstaat al snel een machtsstrijd tussen de drie. De serie is gebaseerd op de poli­tieke gang van zaken in Den Haag, maar heeft een fictief plot. Iedere aflev­ering sluit aan bij de actu­aliteit van de week van uitzending.

Titel: De fractie
Jaar: 2015
Duur : 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2015

PolitiekDramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte