Ga naar inhoud
Dramaserie over de machtsstrijd tussen drie hoofdpersonen van een progressieve partij die staat voor openheid in de politiek. Iedere aflevering sluit aan bij de actualiteit van de week van uitzending.
Politieke dramaserie over de fractie van de VPN, een vrijgevochten progressieve partij die staat voor openheid in de politiek. De charismatische partijleider Jan Leusingh heeft hoofdpersoon Tim Snel, een jong en aanstormend Kamerlid, overgehaald om over te stappen naar de VPN. Zijn komst vormt een bedreiging voor fractieleider Marise Collee en er ontstaat al snel een machtsstrijd tussen de drie. De serie is gebaseerd op de politieke gang van zaken in Den Haag, maar heeft een fictief plot. Iedere aflevering sluit aan bij de actualiteit van de week van uitzending.

Titel: De fractie
Jaar: 2015
Duur : 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

PolitiekDramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.