Ga naar inhoud
Historisch drama, gebaseerd op het leven van de Nederlandse Antonia Brico; de eerste vrouw die grote symfonieorkesten dirigeerde. De weg naar het podium stelde haar voor grote levens- en liefdeskeuzes.

Amerika, 1926. De Nederlandse, 24-jarige Antonia Brico emigreerde als kind met haar ouders naar Amerika. Daar wordt haar ambitie om dirigent te worden door niemand serieus genomen. Via haar geboorteland en de beroemde dirigent Mengelberg belandt ze uiteindelijk in Berlijn. Daar blijkt ze als vrouw meer kans te maken op het concertpodium. Maar juist als haar ster rijzende is, zet de liefde van haar leven Antonia voor het blok. Gebaseerd op het leven van de eerste vrouw ter wereld die grote symfonieorkesten dirigeerde.

Titel: De dirigent
Jaar: 2018
Duur : 2 uur, 19 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019

GeschiedenisRomantiekDramaMaatschappijKunst & CultuurMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.