Ga naar inhoud
Documentaire die twee jaar lang vier jonge kunstenaars aan het begin van hun carrière volgt. Op de kunstopleiding De Ateliers krijgen ze elke week een confrontatie met een gearriveerde kunstenaar.
Documentaire die twee jaar lang de jonge kunstenaars Lennart Lahuis, Timmy van Zoelen, Daniel de Roo en Andreas Arndt volgt. Zij zitten op De Ateliers, een Amsterdamse postacademische kunstopleiding. De film geeft inzicht in hun artistieke ontwikkeling en hun aspiraties, hoop en vertwijfeling. De titel is ontleend aan de wekelijkse confrontatie op dinsdag met gearriveerde kunstenaars als Marlene Dumas, Melvin Moti, Marien Schouten en Rob Birza, die in het verleden zelf aan De Ateliers studeerden.

Titel: De confrontatie
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.