Docu­men­taire die twee jaar lang vier jonge kunste­naars aan het begin van hun carrière volgt. Op de kunsto­plei­ding De Ateliers krijgen ze elke week een confrontatie met een gear­riveerde kunstenaar.
Docu­men­taire die twee jaar lang de jonge kunste­naars Lennart Lahuis, Timmy van Zoelen, Daniel de Roo en Andreas Arndt volgt. Zij zitten op De Ateliers, een Amster­damse posta­cad­emische kunsto­plei­ding. De film geeft inzicht in hun artistieke ontwik­keling en hun aspi­raties, hoop en vertwi­jfeling. De titel is ontleend aan de weke­lijkse confrontatie op dinsdag met gear­riveerde kunste­naars als Marlene Dumas, Melvin Moti, Marien Schouten en Rob Birza, die in het verleden zelf aan De Ateliers studeerden.

Titel: De confrontatie
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte