Het harde alledaagse leven van drie jonge Ghanezen, afgezet tegen de mooie beloften van westerse landen die Afrika nog niets hebben opgeleverd.
Het alledaagse leven van drie jonge inwoners van een dorpje in Ghana, afgezet tegen de ambitieuze millenniumdoelen die de Verenigde Naties zich in 2000 stelden. In 2015 moet de armoede gehalveerd zijn, gaan alle kinderen naar school en hebben mannen en vrouwen gelijke rechten. Mary (21) wilde verpleegster worden maar zag haar toekomst instorten toen iemand haar zwanger maakte. Nu verdient ze het eten voor haar kinderen met het verzamelen van brandhout. Ruth (15) zou ook graag voor verpleegster leren. Ze heeft uitgerekend dat ze het nooit kan betalen, al blijft ze haar leven lang paddenstoelen zoeken. Ook Gideon (14) heeft nog een lange weg te gaan voor hij dokter is. Intussen herinnert de film ons aan de beloften van westerse landen die Afrika tot nu toe niets hebben opgeleverd. Een regionale ontwikkelingsfunctionaris wijt het aan gebrek aan begrip voor de Afrikaanse cultuur. Als het Afrikaanse saamhorigheidsgevoel een kans krijgt zal alles beter gaan. Mary, Ruth en Gideon, die er alleen voor staan, horen zijn stichtelijke praatje zwijgend aan.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Kaap Holland Film B.V.
Omroep
IKON TV

Titel: De belofte
Jaar: 2010
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01