Korte, beklemmende film over een bergbeklimmer wiens leven letterlijk aan een draad hangt, met zijn vriend aan het andere uiteinde als wankel tegenwicht.

De twee vrienden Graef en Henderson beklimmen een berg. Ze houden elkaar via een touw in een delicaat evenwicht. Als een van de twee een fout maakt, moet de ander hem opvangen. Het onvermijdelijke gebeurt en dan bungelt Henderson boven de afgrond, met zijn vriend Graef, met wie hij niet kan communiceren, aan de andere kant, als tegenwicht. Het fysieke en mentale gevecht van de jonge man, die letterlijk tussen hoop en vrees heen en weer slingert, wordt dicht op de huid gefilmd.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Big Orange Music
Sound Design
Big Orange Music

Titel: De balans
Jaar: 2012
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still