Ga naar inhoud
Documentaire over de Hindoestaanse dichter en arts Jit Narain die in zijn poëzie de migratie van zijn voorouders van India naar Suriname beschrijft.
De Hindoestaanse dichter en arts Jit Narain beschrijft in zijn poëzie de migratie van zijn voorouders van India naar Suriname. Het lot van zijn grootouders en zijn eigen migratie van Suriname naar Nederland - en begin jaren negentig weer terug naar Suriname - zijn centrale thema's in zijn werk. In Suriname vestigde hij zich in het district Saramacca als arts en landbouwer. De film volgt Jit Narian in zijn praktijk met polikliniek en bij het in cultuur brengen van zijn land. Die scènes worden afgewisseld met Narains op muziek gezette en door hemzelf gezongen gedichten, die zijn ontheemdheid en die van zijn voorouders verwoorden.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Jura Filmprodukties
Distributie
Lava Filmproducties en distributie

Titel: De as van de herinnering: portret van de dichter/arts Jit Narain
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still