Ga naar inhoud
Korte documentaire waarin aan de hand van een vijftal portretten van Amerikanen die een speciale relatie hebben tot Nederland een beeld wordt geschetst van de eeuwenoude band tussen ons land en de Verenigde Staten.
De film schetst aan de hand van een vijftal portretten van Amerikanen, die een speciale relatie hebben tot Nederland, een beeld van de eeuwenoude band tussen ons land en de Verenigde Staten. De filmers zochten Amerikanen op wier ouders uit Nederland emigreerden, maar laten ook de befaamde anchorman Walter Cronkite en de acteur Robert Redford aan het woord.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Producent
Sluizer Films BV

Titel: De Amerikaanse droom
Jaar: 1982
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.