Ga naar inhoud
Still

De afstand

Regie:
Een jonge matroos hoort dat zijn vriend aan een overdosis heroïne is overleden. Hij bekijkt de 8mm-filmpjes die hij van zijn vriend heeft gemaakt en ontdekt dat hij vanachter zijn camera de wereld op een afstand houdt.
Een jonge matroos, Luuk van Oirschot, hoort dat zijn beste vriend en tegenhanger aan een overdosis heroïne is overleden. Hij verwerkt zijn verdriet door, tijdens een reis op een olietanker, avond aan avond de 8mm-filmpjes te bekijken die hij als amateurcineast zelf in vroeger jaren van zijn vriend heeft gemaakt. De filmpjes schilderen het proces van langzame mentale verwijdering tussen de twee vrienden en de mislukking van een jeugdliefde die de oorzaak zijn geweest van Luuks aanmonsteren op de grote vaart.

Credits

Regie
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
De Eerste A'damse Filmassociatie
Distributie
Rijksvoorlichtingsdienst
Titel: De afstand
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1985
Retrospectief

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.