Ga naar inhoud
Deel van een serie tv-drama's ontleend aan de dossiers van de Nationale Ombudsman, waarin jongeman zijn verjaardag buiten de gevangenis mag vieren.
Deel uit een reeks tv-films, ontleend aan de dossiers van de Nationale Ombudsman. De verhalen zijn gebaseerd op conflicten tussen gewone mensen en overheidsinstanties, waaronder justitie, de vreemdelingendienst, defensie, de sociale dienst, het gevangeniswezen, de belastingdienst of de inspectie van de volksgezondheid. In principe zijn veel van deze instanties er om gewone mensen te beschermen of te helpen. Maar soms krijgen mensen een zeer onzorgvuldige behandeling. Veel particulieren delven dan het onderspit. De Aanklacht draait om de confrontatie tussen deze weerbare mensen en een soms falende overheid. In de aflevering Thijs, wordt tijdens Thijs' verjaardagsfeestje duidelijk dat de jongen hulp nodig heeft. Maar waarom duurt het toch zo lang?

Titel: De aanklacht - Thijs
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.