In Cannes bekroonde speelfilm waarin zangeres Björk een Tsjechische immigrante speelt die met haar zoontje Gene, die een oogziekte heeft, op het platteland in Amerika woont. Op een dag wordt het geld voor de behandeling van haar zoontje gestolen.
In Cannes bekroonde speelfilm waarin zangeres Björk een Tsjechische immigrante speelt die met haar zoontje Gene op het platteland in Amerika woont. Selma is een fabriekarbeidster die nachtdiensten draait om de behandeling van de erfelijke oogziekte van haar zoontje te bekostigen. Tijdens het eentonige werk droomt ze weg in de wereld van muziek en dans zoals in de klassieke Hollywood musical. Als haar buurman haar spaargeld steelt, wordt het verwachte happy end ineens erg onzeker.

Credits

Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Pain Unlimited
Zentropa Productions
Slot Machine
Distributie
Polyfilm Verleih
The Upstream Pictures BV
ARTHOUSE

Titel: Dancer in the Dark
Jaar: 2000
Duur : 2 uur, 19 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Foreign Affairs
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.