Documentaire waarin op intieme wijze een Cubaans restaurant in New York en haar bijzondere bezoekers worden geportretteerd.
Het geheime recept van de Cubaanse kokkin Rafaela in New York is kip met cola. Haar zoon verkoopt de gerechten met een rijdend winkeltje aan arbeiders bij fabrieken. Hij droomt van een eigen restaurant met een dansvloer, groter dan die van `La Esquina Habanera'. Elke zondagavond wordt in dat restaurant, in New Jersey, de rumba gedanst, de sensueelste dans van Cuba. Heddy Honigmann filmde de dans, het restaurant en zijn bezoekers, waaronder de voluptueuze Rafaela, de mooie Pedro die ooit de kost verdiende als gigolo en de van kanker genezen, beweeglijke danslerares. Honigmann portretteerde hen op de van haar bekende intieme wijze en schetst met warmte hoe deze bannelingen weten te overleven in de opgeklopte wereld van Amerika - dankzij hun onverwoestbare liefde voor ritme, voor het leven, en vooral, voor de opzwepende rumba.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
VOF Appel & Honigmann
Omroep
VPRO TV
Distributie
Idéale Audience Int.

Titel: Dame la mano
Jaar: 2003
Duur : 2 uur
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2004)
Piotr van Dijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still