Korte film is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk. Jan viert kerst bij zijn schoonfamilie. De relatie van zijn verloofde Michelle met haar moeder en stiefvader is echter allesbehalve vredig.
Korte film is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk. Op 25 december, de dag van vrede, bezinning en vergeving, viert Jan bij zijn schoonfamilie Kerst. De relatie van zijn verloofde Michelle met haar moeder en stiefvader is allesbehalve vredig. Bij de kerstboom gaan de discussies eerst over het behang en het servies, maar ze ontaarden in een ruzie over erfenissen en andere conflicten. De grimmige sfeer bereikt een gewelddadig hoogtepunt wanneer moeder Tania het toetje serveert.

Titel: Dame Blanche
Jaar: 2002
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Vlaams panorama
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.