Ga naar inhoud
Regisseur Corinne van Egeraat onderzoekt wat overgebleven is van de droom van vier Kosovaarse vrienden ooit in een cowboyfilm te spelen, nu ze echte gevechten hebben meegemaakt.
In communistisch Joegoslavië waren moderne Amerikaanse films verboden, maar ouderwetse Hollywood-westerns werden op televisie eindeloos herhaald. Vier Kosovaarse vrienden speelden vroeger, zoals zo veel kinderen, regelmatig cowboytje - in een landschap dat zelf uit een western afkomstig lijkt. Ooit in een cowboyfilm te spelen was een droom. Regisseur Corinne van Egeraat onderzoekt wat van die droom is overgebleven, nu ze echte gevechten hebben meegemaakt. Een van de vier vrienden vluchtte aan het begin van de oorlog naar Nederland. Hij keert nu terug als interviewer, met cowboykostuums die zijn vrienden kunnen aantrekken. Van Egeraat filmt ze, terwijl ze scènes naspelen uit beroemde westerns als The Magnificent Seven en Shane. Ondertussen vertellen ze over de oorlog; een van hen streed voor het Kosovaarse Bevrijdingsleger UCK, twee ontsnapten aan martelingen in gevangenschap.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Montage
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Cowboys in Kosovo
Jaar: 2004
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still