Ga naar inhoud
Romantische komedie die zich afspeelt in de broeierige Spaanse badplaats Salou rond de trendy nachtclub Costa. Dé zomerhit van 2001.
Romantische komedie speelt zich af in de broeierige Spaanse badplaats Salou waar Angela zich met twee vriendinnen een weekje in het bruisende nachtleven stort. Haar beugeldragende vreemde zusje Janet is noodgedwongen ook meegekomen. Overdag bakken ze in de zon en 's avonds begeven ze zich tussen de op straat flanerende jongens en meisjes die op versiertoer gaan in een club. Zogenaamde proppers, jongens en meisjes met mooie lijven en vlotte babbels, proberen de feestgangers hun disco binnen te lokken. Zo ook de populaire Rens en Frida die voor de trendy club Costa ook danssshows geven. Rens heeft elke avond een ander liefje, maar zijn ontmoeting met Janet schept verwarring. Helemaal als blijkt dat Janet de sterren van de hemel danst, wat van pas komt bij de door MTV georganiseerde danswedstrijd. De jaloerse Frida gooit roet in het eten. Costa! is het speelfilmdebuut van regisseur Johan Nijenhuis. De film werd bekroond als Gouden en Platina Film.

Titel: Costa!
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Nieuwe Acteurs
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still