Met rapmuziek doorspekte speelfilm toont in snelle en losse stijl hoe vijf vrienden na een mislukte bankoverval op de Glen Mills School weer op het rechte pad worden geholpen.
Vijf jonge vrienden moeten, na een reeks gewelddadige roofovervallen, van de plaatselijke bendeleider (Johnny de Mol) de bank beroven waar zijn vriendin (Katja Schuurman) werkt (met minister Gerrit Zalm in een bijrol als bankdirecteur). Na de mislukte overval zitten de vijf in het arrestantenbusje stoer en zelfverzekerd te rappen. Maar dat verandert in de Glen Mills School. In deze strenge, echt bestaande school (waar andere aanwezigen zichzelf spelen) heerst een strikte discipline. De jongeren worden geacht elkaar tot de orde te roepen. De film toont, in een snelle en losse stijl, het leven voor en na de overval en de houding van de politie. De dreigende sfeer van geweld en groepsdruk wordt versterkt door de Nederlandse rapmuziek, gemaakt door de jongeren zelf, die tussendoor in clipvorm het verhaal becommentarieert. `Houd je hoofd cool, bij alles wat je doet.'

Titel: Cool!
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Theo van Gogh
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2004)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still