Ga naar inhoud
Stills

CodeGroen

Regie: Marjoleine Boonstra
Vijf mannen en vrouwen kruipen in een oranje outfit door het groen. Zij wieden het onkruid. Lukt het deze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt om ook hun eigen leven weer in het gareel te krijgen?

“Onkruid bestaat niet, dat is door de mensen bedacht”, roept Erwin uit als hij met zijn collega’s in de bosjes naast de tramrails het onkruid aan het wieden is. Niet alleen de werkpakken van de vijf mannen en vrouwen hebben een alarmerende oranje kleur, ook voor henzelf is het code oranje. Fysiek of mentaal zijn ze moeilijk inzetbaar op de arbeidsmarkt en daarom hebben ze een contract bij Pantar, een bedrijf in de regio Amsterdam dat ze een zet in de goede richting wil geven. Als je de maatschappij jarenlang niet hebt kunnen bijbenen, is het geen sinecure om weer een goed werkritme te vinden. De begeleiders helpen deze mensen weer van code oranje naar code groen.

Titel: CodeGroen
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills