Ga naar inhoud
Still_1.jpeg

CAVES

Regie: Alex Raúl
Moderne technologie transporteert je naar een prehistorische grot. Dompel jezelf onder in een diepe 3D luisterervaring, terwijl een groep virtuele grotbewoners een intrigerend ritueel uitvoert.

Onderzoek laat zien dat grotten met de meest complexe akoestiek, ook de meeste muurschilderingen bevatten. Prehistorische grotbewoners luisterden dus zorgvuldig naar de galmen en echo’s van de ruimtes waarin ze hun muzikale rituelen uitvoerden. Ze gebruikten hun stem voor zang, plaatsbepaling in het donker, of om de grootte van een grot te duiden. Die luistervaardigheid zijn wij verleerd, maar CAVES geeft je een glimp van het verleden. Spirituele harmonieën zijn opgenomen in ruimtelijke/3D audio, waardoor je ervaart hoe het klinkt om door een intiem koor omringd te zijn, midden in een immense grot. Het werk is gecomponeerd en geregisseerd door de Amsterdamse Alex Raúl, componist, filmmaker en interdisciplinair kunstenaar en door artdirector Bats Bronsveld. Het werk ging in première op het Opera Forward Festival.

Onderdeel van Storyspace, onze digitale cultuur-expositie in Bibliotheek Neude. Lees hier alles over Storyspace.

Credits

Conceptontwikkeling
Producent
Sound Design
Conceptontwikkeling
Alex Raúl
Productiebedrijf
Alex Raúl
Titel: CAVES
Jaar: 2023
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.