Ooit rolde men hier de rode loper uit voor internationale filmdiva's, nu wonen migranten in het vervallen filmpaleis van Antwerpen. Vechtend voor een beter bestaan, op zoek naar een nieuwe identiteit.
Ooit maakten internationale filmsterren hun opwachting op de rode loper van Ciné Rubens, de destijds grootste en modernste bioscoop van België. Nu wonen op hetzelfde adres diverse migrantenfamilies onder één dak en sieren schotelantennes en waslijnen het groezelig ogende pand. De bewoners vertellen in de documentaire over migratie, identiteit en wortelen in de samenleving. Ondertussen mijmeren aan de overkant de bezoekers van het Vlaamse volkscafé over het blanke verleden van de buurt, terwijl in de Afrikaanse kapperszaak het veelkleurige heden over de tong gaat. De jazzy soundtrack verbindt de bewogen verhalen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Carnotstraat 17
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01