Ga naar inhoud
ButNowIsPerfect_Still004.jpg

But Now Is Perfect

Regie: Carin Goeijers
Het verhaal van de Nigeriaanse Becky Moses toont hoe succesvol het ruimhartige vluchtelingenbeleid van het Italiaanse bergdorp Riace in veel opzichten was. Maar helaas ook de trieste afloop.
Op de vlucht voor een gearrangeerd huwelijk met een bejaarde vent komt de Nigeriaanse Becky Moses in het Italiaanse Riace terecht. Het bergdorp in Calabrië werd wereldberoemd door de opendeurpolitiek voor immigranten van burgemeester Lucano. De film toont hoe de geslonken Italiaanse gemeenschap samenleeft met de nieuwe inwoners, hoe vriendschappen worden gesloten en levens met elkaar verknoopt raken. Tot de regionale overheid de subsidie stopt. Becky moet het dorp verlaten, waarna ze in een illegaal immigrantenkamp belandt - met fatale gevolgen.
Titel: But Now Is Perfect
Jaar: 2018
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie GeschiedenisPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.