Ga naar inhoud
Still

Bumblefuck, USA

Regie: Aaron Douglas Johnston
Wanneer Alexa in een Amerikaans dorp is voor een documentaire over de homoseksuele scene, raakt ze in de war over haar seksuele identiteit. De speelfilm is doorsneden met documentaire interviews.
Na de zelfmoord van een jonge homoseksuele vriend in een klein Amerikaans dorpje, trekt de Nederlandse Alexa (Cat Smits) naar die onheilsplek voor een documentaire. Ze interviewt jonge homoseksuele mannen en vrouwen aldaar over hun ervaringen. Ondertussen bouwt ze een band op met haar tijdelijke hospes Lucas, die haar directheid niet goed interpreteert. En ze raakt in de war over haar gevoelens voor Jennifer, een lesbische kunstenares, die Alexa’s flirterige gedrag met gepast wantrouwen gadeslaat. De ontwikkeling van de verschillende relaties, en Alexa’s eigen ontwikkeling wordt in een rustig tempo geregistreerd, met veel ruimte voor nonverbale communicatie. De film is doorsneden met fragmenten uit documentaire interviews die Cat Smits daadwerkelijk afnam met verschillende jonge mensen, waaronder Heidi M. Sallows, die in de film Jennifer speelt. Regisseur Aaron Douglas Johnston droeg zijn speelfilmdebuut op aan zijn neef Matthew, die kort na zijn coming out zelfmoord pleegde.

Titel: Bumblefuck, USA
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still