Ga naar inhoud
Still

Bloody Mondays & Strawberry Pies

Regie: Coco Schrijber
Film over de intrigerende emotie verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen volgt de ervaringen van een jongere uit Doetinchem tot een Wallstreethandelaar en een voormalig spionne van 93.
Een film over de intrigerende emotie 'verveling' en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen. Hoewel verveling in het algemeen als een fascinerend onderwerp wordt gezien, haasten mensen zich meestal erbij te vertellen dat men zichzelf nooit verveelt. Terwijl niets doen mensen kan dwingen om te bedenken waarom ze doen wat ze doen. Langdurig nietsdoen betekent dat er ongedachte gedachten en verrassende ervaringen kunnen ontstaan. De ervaringen van onder anderen een jongere uit Doetinchem, een 45-jarige vrouw die in haar jeugd enkele kinderen doodschoot om 'een beetje leven in de brouwerij te brengen', een Wallstreet-handelaar, een woestijnnomade en een voormalig spionne van 93 jaar zijn met elkaar verweven, in een poging na te gaan wat de zinvolle invulling van het leven zou kunnen zijn. De voice-over, ingesproken door John Malkovich met zijn intrigerend timbre, is opgebouwd uit teksten uit Herinneringen uit het ondergrondse van Fjodor Dostojevski en American Psycho van Bret Easton Ellis.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Bonanza Films
Omroep
IKON TV
Distributie
Cinéart Nederland
Titel: Bloody Mondays & Strawberry Pies
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2008)
Coco Schrijber

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still