Ga naar inhoud
Korte film over twee beste vriendinnen tijdens een bijzondere zomer. Hun ooit zo vanzelfsprekende vriendschap komt dan op losse schroeven te staan, door tussenkomst van die oh zo ingewikkelde puberteit. Hoofdprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy.
Het is zomervakantie en twee beste vriendinnen brengen al hun tijd samen in huis door. Ze zijn onafscheidelijk en doen het liefst alles met z’n tweeën. Altijd. Maar de vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt in dit korte drama enorm op de proef gesteld als de puberteit aanklopt. Terwijl de lange zomer voortduurt, zorgt de haast ongemerkte verandering van hun lichamen voor ongemak in hun eerder zo hechte vriendschap.

Titel: Bloeistraat 11
Jaar: 2018
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

Animatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.