Ga naar inhoud
Blindheid komt in vele vormen voor - dat blijkt uit dit zorgvuldig geconstrueerde portret van blinde lotenverkopers in Spanje, met een relativerende epiloog van een winnaar van de loterij.

Ze staan in Spanje op elke straathoek: mensen die proberen loten te verkopen. Het ondankbare beroep wordt veel uitgeoefend door mensen die werken voor de nationale blindenorganisatie (ONCE). Ramón Gieling portretteert een aantal blinde en slechtziende verkopers: kleurrijke figuren met elk een bijzonder verhaal. Gieling filmde ook blinde kinderen op het ONCE-instituut en een ziende winnaar van de loterij, wiens verhaal aantoont dat blindheid niet alleen in fysieke vorm bestaat.

Titel: Blind fortuin
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

Kunst & CultuurMediafonds 25 JaarRomantiekInternationaalMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.