Ga naar inhoud
Stills

Blauw licht - Herinneringen van een ambulancebroeder

Regie: Jefta Varwijk, Jaap van Heusden
Voor verpleegkundige Louis is de stad een begraafplaats in deze indringende korte documentaire. Hij was met zijn ambulance vaak als eerste ter plaatse, en de laatste voor vele ongelukkigen wier hand hij vasthield. Wat blijft zijn de onuitwisbare herinneringen.

Afgewisseld met het blauwe ambulancelicht en de ronddwalende camera die een poëtisch decor voor onze verbeelding schept, richt voormalig ambulancebroeder Louis zich in deze documentaire direct tot de kijker. En vertelt hoe allerlei plekken waar hij hulp verleende, verbonden blijven met zijn herinneringen. Hier lag de bouwvakker die om zijn moeder bleef roepen. Daar het jongetje dat frontaal door een stadsbus werd geschept. En daar, in het kanaal, het verdronken meisje met de vlechten. Na 23 jaar op de ambu staan hun gezichten en situaties op zijn netvlies gebrand. Is het wel normaal dat één mens zoveel lijden moet zien?
Titel: Blauw licht - Herinneringen van een ambulancebroeder
Jaar: 2023
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills