Ga naar inhoud
Stills

Bladgoud

Regie: Vincent Tilanus

De dakloze Owen verliest voor de zoveelste keer zijn slaapplek en klopt ter liever leed maar aan bij zijn zusje. De vraag is hoe lang het hem lukt de schone schijn op te houden.

De thuisloze twintiger Owen wil niemand tot last zijn. Als hij opnieuw zijn slaapplek verliest en niet bij zijn vrienden terecht kan, klopt hij uiteindelijk aan bij zijn zusje Abbey. In de dagen die volgen doet hij er alles aan om de schijn op te houden, terwijl hij probeert grip te krijgen op een ellendige situatie die alleen maar verergert. Bang voor gezichtsverlies dwaalt hij steeds verder af, terwijl zijn wanhoop groeit. Intussen vallen er gaten in het beeld dat hij naar anderen ophoudt en moet hij steeds verder gaan om niet door de mand te vallen.
Titel: Bladgoud
Jaar: 2018
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Studentencompetitie MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.