Poëtische biopic over de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker, die in haar turbulente leven vocht tegen de demonen van drank en depressie en haar moeizame relaties met mannen, onder wie haar autoritaire vader.

De gevoelige, vrijgevochten Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (Carice van Houten) heeft een groot schrijftalent en lijdt aan depressies. Haar leven wordt in hoge mate beïnvloed door twee mannen: haar grote liefde Jack Cope (Liam Cunningham), een schrijver met wie ze een hartstochtelijke liefdesrelatie heeft, en haar tirannieke, aartsconservatieve vader (Rutger Hauer), een rechtse minister in het Apartheidsregime. Paula van der Oests internationale biopic Black Butterflies won het Gouden Kalf voor Beste Film in 2011. De jury prees de film als 'een perfecte mix van nationale en internationale expertise, vakmanschap en talenten'.

Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Titel: Black Butterflies
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Thema: Historisch, Kunst & Cultuur
Editie: NFF 2021

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01