Ga naar inhoud
Still

Bittersweet

Regie: Marieke Niestadt
De Australische bokser Diana Prazak maakt zich op voor de wedstrijd van haar leven. In de zes trainingsweken ervoor registreert de filmmaker Prazaks passie en talent, maar ook haar angst om te verliezen.
De Australische bokser Diana Prazak traint onder leiding van zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker voor de wedstrijd van haar leven, tegen Frida Wallberg. Wallberg, wereldtopper en onverslagen als bokser, is een prachtige en populaire blondine; Diana is haar Australische zelf, met slechts passie en vijf jaar training op zak. Lukt het Prazak om binnen zes weken wedstrijdklaar te zijn? De filmmaker volgt haar in die intense periode, waarin duidelijk wordt dat Prazak niet alleen veel doorzettingsvermogen en talent heeft, maar ook kampt met een grote angst om te verliezen.

Credits

Coproducent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Marieke Niestadt
Distributie
A-Film Benelux BV
Titel: Bittersweet
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Debuutcompetitie NFF Jaarselectie MaatschappijSportInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.