Ga naar inhoud
Wie het kleine niet eert, is de biodiversiteit niet weerd. Dankzij het vernuft van moeder natuur én de techniek bloeien bijzondere en met uitsterven bedreigde Nederlandse planten op artistieke en muzikale wijze op, in augmented reality.

Meer dan vijfhonderd inheemse planten zijn met uitsterven bedreigd en staan daardoor op de zogenoemde Rode lijst. Het interactieve project Biodiversiteit in Augmented Reality focust zich specifiek om dit soort flora, die al eeuwenlang gebruikt wordt als voedsel, medicijn of kleurstof. Als een plant in de nabije toekomst verdwijnt, is de ecologische schade enorm, omdat afhankelijke insecten dan hun 'huis' verliezen. Met Biodiversiteit in Augmented Reality kan het publiek op artistieke en muzikale wijze deze planten opnieuw leren kennen en tot leven brengen om zo hun belang voor onze natuur te herwaarderen. Achter elke plant gaat een verhaal, een geschiedenis en een eigen geluid schuil. Met de AR-app lijk je de planten bijna aan te kunnen raken en hoor je hun verhalen.

Biodiversiteit in Augmented Reality was onderdeel van Storyspace 2022, een expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Coproducent
Sound Design
Interface en interaction design
Grafische vormgeving
Technische realisatie
Productiebedrijf
Chantalla Pleiter
Coproductiebedrijf
Station Noord

Titel: Biodiversiteit in Augmented Reality
Jaar: 2021
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Biodiversiteit in Augmented Reality.jpg