Ga naar inhoud
BILAL_STILLS_20230816_1.17.2.jpeg

BILAL WAHIB: altijd, altijd

Regie: Anne de Clercq
Acteur en rapper Bilal Wahib was een grote filmbelofte. Tot die ene livestream met die misplaatste grap. Zit er na het cancelen nog een comeback in?

De Amsterdamse acteur Bilal Wahib (1999) is een rijzende ster die zich vanuit armoede en speciaal onderwijs opwerkte tot Shooting Star op de Berlinale. Iedereen omarmde deze golden boy. De avond voordat hij de Edison Award in ontvangst zou nemen, start hij een livestream. Door een misplaatste grap ontploft het internet en moet Bilal in één klap het heldendom verruilen voor ballingschap. Aan de hand van diepte-interviews met Bilal en zijn naasten, archiefbeelden en repetitiescènes krijg je inzicht in Bilals leven toen – en nu.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Titel: BILAL WAHIB: altijd, altijd
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

BILAL_STILLS_20230816_1.4.1.jpeg