Ga naar inhoud
Documentaire over tieners die in een justitiële jeugdinrichting vastzitten voor gewelddadige berovingen. Door hun ogen zien we de pogingen van 'het systeem' om hen anders te laten denken en handelen.
Rigel, Batanay en Giovanni, zestien en zeventien jaar oud, zitten vanwege gewelddadige berovingen vast in een justitiële jeugdinrichting. Door hun ogen toont de documentaire de verschillende pogingen van 'het systeem' om hen anders te laten denken en handelen. We volgen het trio in detentie en in het halve jaar na hun vrijlating. Welke keuzes maken de jongens - en waarom? Zullen ze, nu ze bijna volwassen zijn, wél uit de problemen blijven?

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Bijna 18
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarMaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.